Uitdagingen bij een tuinontwerp voor nieuwbouw

Uitdagingen bij een tuinontwerp voor een nieuwbouwwoning

Bij het maken maken van een tuinontwerp voor een nieuwbouw huis zijn er vaak wat uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de grondsoort. Maar er zijn ook zeker voordelen aan het maken van een tuinontwerp voor een nieuwbouwwoning.

Welke creatieve mogelijkheden kun je benutten?

Ontdek hoe ik als tuinontwerper de uitdagingen aanpak die ik tegenkom bij het maken van een tuinontwerp voor een nieuwbouwwoning. Kijk mee bij het transformeren van nieuwbouwgrond naar een weelderige tuin.

Voordelen van een tuinontwerp voor nieuwbouw:

 • De vrijheid van een blanco canvas:
  Als ontwerper ben ik enthousiast over de vrijheid van een leeg canvas, waarbij ik jouw persoonlijke voorkeuren in kaart breng en omzet naar een uniek tuinontwerp dat precies bij je past.
 • Creatieve mogelijkheden:
  Samen brengen we ideeën tot leven, van terrassen tot plantenbedden en borders, waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan.
  Het begint met jouw verhaal!

Wat zijn uitdagingen bij een tuinontwerp bij een nieuwbouwhuis?

 • Verdichting, zand en puin:
  Nieuwbouwgrond is vaak verdicht door bouwactiviteiten. Mijn eerste stappen omvatten het begrijpen van de (vaak verdichte) grond waarin vaak nog zand en puin in zit. Mijn eigen kennis, samen met de kennis van mijn netwerk gebruik ik om de bodem te verbeteren en zo gezond mogelijk te maken voor de beplanting.
 • Bodemanalyse:
  Ik evalueer de bodemgesteldheid en na een grondige bodemanalyse kan het ontwerp aangepast worden op basis van voedingsstoffen, pH waardes en drainagebehoeften, wat essentieel is voor een florerende tuin. Voor meer info betreffende bodemanalyse klik hier.

Omgaan met bodemverzakking

 • Grondsoorten zoals klei en veen:
  Klei en veen hebben specifieke uitdagingen waaronder verzakking. Tuinontwerpers begrijpen de interactie tussen deze bodemtypen en bedenken structurele oplossingen zoals geschikte beplanting en drainage om verzakking te minimaliseren
 • Met een Tuinontwerp voor nieuwbouw kunnen structurele problemen ondervangen worden:
  Bij problemen zoals bodemverzakking bieden tuinontwerpers niet alleen esthetische oplossingen, maar ook structurele ingrepen om stabiliteit van de tuin op de lange termijn te waarborgen.

Een budgetvriendelijk tuinontwerp

Omdat er vaak heel veel spaargeld in de inrichting van de woning is gaan zitten, blijft er geregeld een (te) klein budget over voor de tuininrichting. Met behulp van een tuinontwerp heb je een plan voor ogen waarmee, telkens als er budget vrij komt, je planmatig aan de slag kunt met de tuin. Leuk toch? Iets om naar uit te kijken!

Wat is de meerwaarde van een tuinontwerper bij de inrichting van een nieuwe tuin, met een klein budget:

 • Tips voor het maximaliseren van beperkt budget:
  Tuinontwerpers hebben ervaring met het werken binnen verschillende budgetten. Ze bieden slimme oplossingen zoals het selecteren van kostenefficiënte materialen en het plannen van de aanleg in fases.
 • Fasering van het project:
  Een gefaseerde aanpak is ideaal voor nieuwbouwtuinen met beperkte financiële middelen. Tuinen van Co kan een plan opstellen zodat de tuin in verschillende stadia kan worden uitgevoerd, zodat de tuin geleidelijk aan wordt getransformeerd naar de droomtuin die ontworpen is.
 • Een gestructureerde aanpak:
  Een tuinontwerper kan een projectmatige aanpak bieden, zelfs als het budget nog niet volledig is vastgesteld. Het gezamenlijk bekijken welke items in de tuin het best eerst aangepakt kunnen worden en daarvoor een plan opstellen om zodoende een volgorde in de werkzaamheden te kunnen bepalen voor het geval dat er budget beschikbaar is.
 • Tuinontwerper als budgetadviseur:
  Door nauw samen te werken met een tuinontwerper kun je een realistisch beeld krijgen van de benodigde kosten en strategieën ontwikkelen om het project binnen budget te houden.

Samenwerking met hoveniers:

Door een goede samenwerking met hoveniers kan er tijdens het ontwerpproces al een planning gemaakt worden voor de uitvoering. Maar ook gedurende de aanleg zijn er onvoorziene zaken die door een goede samenwerking snel verholpen kunnen worden.
Dat scheelt een hoop geregel…..

Hulp nodig?

Heb jij een blank canvas en denk je…. whaaa…. ik vind het teveel om zelf te doen. Neem dan contact met me op. Ik hou juist van zo’n blank canvas. Samen maken we er jouw droomtuin van!
Kijk gerust eens op mijn site wat anderen van mij en mijn werk vinden: reviews

Tot ziens!
Colinda