Tuinontwerp laten maken: mijn werkwijze

De eerste stap om een passend tuinontwerp te maken voor jouw droomtuin, is door een tuinontwerper of tuinarchitect jouw wensen op papier te laten zetten. Of je nu een moderne, strakke, romantische, mediterrane, inheemse natuurlijke tuin, boerderijtuin, eetbare kindvriendelijke tuin of juist een onderhoudsarme tuin wilt…..alles kan worden besproken.

Of het nu om een landelijke tuin gaat, over een kleine stadstuin of een dakterras.

Ik kan voor elk formaat tuin een tuinontwerp maken waarmee je zelf of samen met een hovenier jouw droomtuin kan realiseren.

Voor jouw tuingeluk is het belangrijk om elkaar te leren kennen. Ik kom graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Mijn werkwijze bij ontwerp van een natuurlijke tuin

Na een kennismaking gaan we van start.
Samen op weg naar jouw tuingeluk!

1

Kennismaken en offerte

Tijdens een vrijblijvende kennismaking bij jou thuis krijg ik al een goed beeld van jou en je gezinssituatie. We bespreken je wensen en verwachtingen en aan de hand daarvan kan ik een offerte op maat maken. 

Als we een klik en een akkoord op de offerte hebben dan gaan we Γ©cht beginnen met het realiseren van je droomtuin.2

Meten en inventariseren

Tijdens dit bezoek ga ik alles opnemen wat van belang is voor het maken van het tuinontwerp. Ik neem foto’s van het geheel en van details. Leg favoriete items vast, zoals bomen/struiken of andere items waar je aan gehecht bent.

Tijdens het inmeten merk ik op hoe de bodemgesteldheid is. Ik neem er graag de tijd voor om de sfeer van de tuin en de omgeving daarvan goed in te prenten.

Het huis, uitzicht, inkijk, licht, geluiden en geuren bepalen mee hoe het tuinontwerp eruit zal gaan zien.

3

Voorlopig tuinontwerp

Het voorlopig ontwerp komt tot stand door al schetsend en onderzoekend mijn creativiteit de vrije loop te laten. Zo ontstaat er een tuinplan waarin alle functies een plek krijgen en er een samenhangend geheel is ontstaan.

Aan de hand van een plattegrond, een moodboard en een 3D impressie kun je al een heel goed idee krijgen hoe je toekomstige droomtuin eruit gaat zien.

Eventuele gewenste wijzigingen verwerk ik natuurlijk graag. Daarna kunnen we door naar het uitwerken van het definitieve tuinontwerp, in combinatie met het beplantingsplan en verlichtingsplan.

Alweer een stap dichter bij je droomtuin!

4

Definief tuinontwerp

Yes! Nu kun je beginnen met de aanleg!Β 

Alles is aanwezig om je tuin aan te kunnen leggen: plattegrond met afmetingen, eventuele technische tekeningen, geadviseerde materialen en een uitgebreid overzicht van planten en verlichting.

Het beplantingsplan wordt geleverd samen met een onderhoudsoverzicht met daarin bloeitijden en onderhoudstips.

Alles dus om je tuin aan te (laten) leggen maar ook om hem te onderhouden.

Let’s start!

5

Begeleiding bij het tuinproject

Om er zeker van te zijn dat de tuin aangelegd wordt volgens het tuinontwerp begeleid ik graag de aanleg. En om je helemaal te ontzorgen, kan ik ook tijdens de planvorming een goede ondersteuning bieden in het aanvragen van offertes bij betrouwbare hoveniers en/of leveranciers.

πŸ€

“Hij die een tuin plant,
plant geluk.

Chinese wijsheid