Een groen schoolplein is fijn voor iedereen!

Waarom een groen schoolplein?

Steeds meer scholen zien de waarde van een groen schoolplein. Deze bieden tal van voordelen voor welzijn van leerlingen en docenten en bieden educatieve kansen. Daarnaast kan het meewerken aan klimaatadaptatie en de sociale cohesie binnen een wijk versterken.

Laat jouw groene schoolplein door mij ontwerpen! 

Voor wie kan ik een groen schoolplein ontwerpen?

Groene schoolpleinen bieden veel voordelen. Voor wie is dit interessant?

  • Scholen die streven naar een duurzame en educatieve buitenomgeving voor hun leerlingen
  • Gemeentes en onderwijsinstellingen die willen investeren in groene infrastructuur en het welzijn van kinderen willen bevorderen.
  • Landschapsarchitecten die op zoek zijn naar ondersteuning bij het ontwerpen van groenblauwe schoolpleinen die zowel esthetisch als functioneel zijn.
  • Ouderraden en schooldirecteuren die de waarde van groene ruimtes erkennen voor het leren, spelen en ontspannen van kinderen.
  • Milieubewuste organisaties die willen bijdragen aan het creëren van meer biodiversiteit en klimaatbestendige schoolomgevingen.

Wat zijn de voordelen van een groen schoolplein?

Verbeterde leerprestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat groene schoolpleinen kunnen leiden tot verbeterde concentratie, creativiteit en cognitieve prestaties bij leerlingen. 

Een natuurlijke omgeving stimuleert het leren en kan het welzijn van leerlingen verbeteren.

Bevordering van gezondheid en welzijn

Groene schoolpleinen moedigen lichamelijke activiteit aan en bieden ruimte voor spel en beweging.

Dit kan bijdragen aan een gezonde levensstijl, het verminderen van stress en het verbeteren van het welzijn van zowel leerlingen als leraren.

🐞 Biodiversiteit en educatie

Door het integreren van verschillende planten, bomen en habitatstructuren op schoolpleinen, kunnen leerlingen in contact komen met de natuur en leren over biodiversiteit en ecologische processen.

Dit biedt waardevolle educatieve kansen buiten het klaslokaal.

Klimaatadaptatie

Groenblauwe schoolpleinen, die naast groene elementen ook wateropvang en -doorlatende structuren bevatten, kunnen helpen bij het beheer van regenwater en het verminderen van wateroverlast tijdens hevige regenval.

Dit draagt bij aan klimaatadaptatie en het verminderen van de impact van extreme weersomstandigheden.

🍀 Sociale cohesie

Groene schoolpleinen kunnen dienen als ontmoetingsplaatsen voor leerlingen, ouders en buurtbewoners, waardoor sociale interactie en gemeenschapsbinding worden bevorderd.

Het creëren van een aantrekkelijke en uitnodigende buitenruimte kan de betrokkenheid van de gemeenschap vergroten.

Colinda

Wat kan ik voor jou betekenen?

Door mijn creativiteit, gevoel voor harmonie en liefde voor alles dat groeit en bloeit kan ik een tuin ontwerpen met een evenwichtige indeling met oog voor de praktische kanten zonder daarbij de esthetische kant uit het oog te verliezen.