Moderne natuurlijke tuin

Groene Tuinontwerpen: Onderhoudsarm?

Als gepassioneerd tuinontwerper leg ik mij vooral toe op het creëren van groene natuurlijke tuinen. Deze tuin mocht gelukkig ook groen worden maar wel onderhoudsarm. De wens was van deze zonovergoten tuin een tuin te maken met schaduwrijke plekken waar je vanuit de schaduw kunt genieten van de bloemrijke borders.

Tuintransformatie: Van Ontwerp naar Realisatie

Hoewel de tuin hier nog in zijn jonge aanplantfase verkeert, is het veelbelovend met de toevoeging van 6 bomen. Deze bomen zullen de komende jaren voor schaduwrijke plekken zorgen, waardoor de belofte van een groene oase elk jaar gestaag dichterbij komt.

Tuinmetamorfose: Het begin

De metamorfose van deze tuin begon met een zorgvuldig ontwerp, dat ik graag met je deel op de bijgevoegde afbeelding. Maar achter elk ontwerp schuilt een verhaal, en dit verhaal begon met de wensen van de opdrachtgever. Haar liefde voor een weelderig groene tuin, gecombineerd met een druk sociaal leven en de behoefte aan een onderhoudsvriendelijke buitenruimte, vormde de kern van mijn creatieve proces.

Tuinontwerp Papendrecht
Moderne groene natuurlijke tuin

Balans tussen Esthetiek en Gemak

Met een actief sociaal leven had de opdrachtgever weinig tijd voor uitgebreid tuinonderhoud. Daarom was het essentieel om een ontwerp te creëren dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook gemakkelijk te onderhouden. Dit betekende strakke lijnen en gezellige elementen in harmonie, zodat de tuin een weerspiegeling zou worden van haar levensstijl

Verlangen naar Schaduwrijke plekken

Een andere belangrijke wens was de behoefte aan meer schaduw. In reactie hierop heb ik zes bomen toegevoegd aan het ontwerp, met het vooruitzicht dat deze in de komende jaren schaduwrijke en uitnodigende plekken zullen creëren. Zo ontstond een evenwichtige mix van strakke lijnen, groen, gezelligheid, en functionele schaduw in deze unieke tuintransformatie.

Oude situatie

Ook benieuwd naar deze tuin in volle wasdom? Volgend jaar zal ik nieuwe foto’s uploaden. Beloofd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *