Luxe grote voortuin

De uitdagingen bij deze Luxe Grote Voortuin

Welke specifieke wensen waren er? Welke materialen waren er al gekozen? Wat vonden de opdrachtgevers van de woning? Hoe moest deze voortuin worden gebruikt? Lees hier waarom ik het ontwerpen van deze voortuin uitdagend vond en hoe ik er een Luxe Grote Voortuin van maakte.

Het Gezin bij deze Voortuin

Het gezellige jonge gezin met (destijds) 2 kleine kinderen woonden nog maar net in dit jaren 70 huis op het moment van het tuinontwerp. Drukbezette man met kantoor aan huis en een net zo druk bezette vrouw met 2 zeer ondernemende jongetjes.
Opgegroeid in een oude sfeervolle boerderij en net verhuisd vanuit een knus karakteristiek woninkje waren ze heel blij met de ruimte die het jaren 70 huis bood. De uitstraling van de woning….daar waren ze niet zo blij mee.

Situatie van deze Grote Voortuin

Deze voortuin ligt op het Noorden. Niet ideaal als je voor de tuin als enige wens aangeeft: “Bloeiende bloemen, daar word ik zo blij van!”
Aan een prachtig park met een brede sloot. Maar ook….met héél hoge bomen. Die ook het beetje ochtend en avondzon grotendeels wegnemen. De voortuin was op het moment van inventarisatie soort van plat gereden.
Er waren al grote antracietgrijze tegels besteld.

Wat me meteen opviel was dat er twee opritten waren bij deze hele brede maar ondiepe tuin. Één helemaal links naar het kantoor aan huis én het dichtst bij de voordeur. De ander helemaal rechts en het verst van de ingangen vandaan. Dat betekende over de openbare weg naar de voordeur. Een tikkeltje onhandig als je met twee koters én boodschappen veilig naar de voordeur wil.

Vanuit de woning is er prachtig uitzicht op het park. Echter, de grote veel licht biedende ramen, zorgen ook voor veel inkijk. Dus: uitzicht behouden met behoud van privacy.

Mijn visie op deze situatie:

De harde lijnen van de jaren 70 woning wilde ik verzachten met voldoende -bloeiende- beplanting. Herkenbare entrees aangeven en eenheid creëren door middel van gelijksoortige beplanting. Door enkele bomen als coulissen te plaatsen werd het uitzicht én privacy behouden. Gebruik van groenblijvende planten geven een luxe uitstraling.
Omlopen wilde ik voorkomen door vanaf iedere oprit rechtstreeks naar de voordeur te kunnen lopen.

Een harmonieus tuinontwerp dat gezinsvriendelijk is, met oog voor privacy en esthetiek. Door de stijlvolle beplanting aan de entrees kan ik zeggen dat dit een ontwerp voor een Luxe Grote Voortuin is geworden.

Wil je ook een Luxe Grote Voortuin?

Benieuwd naar wat Tuinen van Co voor uw grote voortuin kan betekenen? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe we samen de tuin van uw dromen kunnen creëren.

Note: De realisatie van deze tuin wordt tijdelijk uitgesteld vanwege gezinsuitbreiding.

Groetjes,
Colinda

Tuinontwerper tuinarchitect Colinda - Tuinen van Co