Boots on the ground

Wij zijn in contact gekomen met Tuinen van Co via vrienden.

Vier jaar geleden zijn wij in onze oude dijkwoning (138 jaar)in Papendrecht gaan wonen. De eerste periode hebben we veel verbouwd en vernieuwd. Aan de tuin hebben we vanwege het budget toen niet veel gedaan. Vorig jaar kregen we helaas een grote lekkage binnen en bleek dat het rioolwerk buiten kapot was. Na maanden van opengraven van de tuin en het leggen van een compleet nieuwe riool leek de tuin wel een krater. Wat nu? 

Colinda bood aan om een tuinontwerp te maken. Ik had zelf wel een paar ideetjes maar had geen idee hoe om te gaan met alle hoogte verschillen in de tuin en wat voor soort planten het er goed zouden doen. 

Colinda ging aan de slag en kwam met een prachtig tuinontwerp. Ze heeft gekeken naar de stijl van het huis, waaronder de potdeksel schuttingen en uitbouw van het huis. Daarnaast heeft ze vooral gelet op de gezinssituatie met een opgroeiende tiener die graag met vrienden buiten zit en het feit dat ik graag een onderhoudsvriendelijk tuin wilde hebben. 

Na het eerste schetsontwerp hebben we hier en daar het ontwerp nog wat bijgeschaafd en toen was het plan klaar. Het was een zeer compleet plan, al het tegelwerk, soorten planten en aantallen, afmetingen van hout enz stonden erin!

 Samen met Hoveniersbedrijf W.J. van den Breevaart is er een prachtige tuin tot stand gekomen. Er is o.a. 17 kuub zand afgegraven, een oude septic put dichtgegooid en heel wat  oude stenen, betonnen palen en rommel weggegraven. Colinda kwam vaak een kijkje nemen, boots on the ground!

Het was een zware en grote klus, maar ze bleef enorm enthousiast en werkte zelfs mee daar waar nodig was.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder. We hebben achter een heerlijk houten terrasje met een trap naar de tuin. Er staat een prachtige pergola en een overkapping. De planten beginnen te groeien en wij hebben afgelopen weken volop genoten van de aanblik van deze prachtige tuin en deze zal alleen nog maar mooiere worden als alles verder groeit.

 Wij zijn zeer tevreden met onze tuin en bedanken Colinda van Tuinen & Co voor de inspiratie, ontwerp en het tot stand komen van het sluitstuk van ons thuis.

Maria en Max Donk